Cuma, Kasım 11, 2005

Live 8 Turkish (Türk Yardım Konseri)



Elin İngilizi yapar da Türkler yapamaz mı?Hiçbir Türk şarkıcının alınmadığı Live 8 konserlerine bozulan Türkler de bir konser düzenlediler.Üstelik Afrikanın kalbinde Kinshasa’da … Aferin…

*Mahsun Kırmızıgül ben İbrahim Tatlıses’le aynı sahneyi paylaşmam diyerek konseri terketti… Olay üzerine açıklama yapan İbrahim Tatlıses ise “Kimse kunta kintelik yapmasın bana burda” deyince büyük alkış aldı.


*Müslüm baba sahneye çıkmadan önce seyircilere jilet dağıtıldı.Müslüm baba jiletleri “Afrika’da jiletsizlik yüzünden traş olamayan garibanlara bağışlıyorum” dese de jiletlerin çoğunun uzun süredir bişey yemeyen insanlar tarafından mideye indirilmesine engel olamadı.

*Nakliye uçağı ile Kinshasa’ya getirilen Bülent Ersoy kilolarına gönderme yapıldığını sanarak çok bozuldu. Kinsasha’ya istanbul’dan direkt uçuş olmadığı güç bela anlatılabildi.Sahneye bol elbisesi ve Bismillahirrahmanirrahim sesleri arasında çıkan Bülent Ersoy’u kabile lideri sanan Afrikalılar ona saygıda kusur etmediler . Bülent Ersoy ise küpelerini avize olarak kullanılması şartı ile Mombasa cumhuriyetine bağışladı.

*Konsere katılan Güney Afrika devlet başkanı mandela büyük alkış aldı.Oğuz Yılmaz’ı kıramayarak sahnede Çekirge dansı yapan Mandela’nın tedavisi halen sürüyor.

*Konser için uzun yıllar sonra bir araya getirilen Beyaz Kelebekler gurubu ise kuliste su sırası yüzünden birbirine girdi ve organizatörlerin bir yılda bir araya getirdikleri gurup iki saniyede dağıldı.

*Sahneye uzaylı kıyafeti ile çıkan Mustafa Topaloğlu şarkılarına alkışla eşlik edilmeyince bozuldu. Sahneden kızgın inen Topaloğlu “Kardeşim bi daha bayii toplantısına çıkmıyıcam” diyerek konser alanını terketti.

*Sahnede kısa bir şov yapan Cem Yılmaz ise şovundan önce seyircilerin kameralarını toplattırdı ama seyircilerin üzerinden kamera çıkmadı.

*İsmail Türüt ise gene emprovize takıldı. “Afrikadaki açlar / kiçimuzi tırmalar / Hamsi da yoktur burda / Afrikalum ne eder diyerek söylediği hüzünlü şarkı ile konsere katılanları ağlatan türüt sonra sahneye çağırdığı Afrikalılarla horon tepti. Türüt önderliğinde Horon oynayarak sahne dışına çıkan kalabalığın Türkiye yolunda olduğu ve üç hafta içinde Hatay’ın Cilvegözü sınır kapısından giriş yapacakları öğrenildi.

*Türkiye’de başlayan Petek Dinçöz ve Hülya Avşar atışması sahnede devam etti… Şarkı arasında Petek Dinçöz “Hülya Avşar’da paçalı don giyiyor” deyince somaliller olaya müdahale etti.Çıkan çatışma sonucunda konser dağıldı. Çatışma sonucunda 200 Somalililinin ve 300 Etopyalının öldüğü açıklandı. Silahlı çatışmanın halen Ruanda sınırında devam ettiği bildirildi.

*Konser amacına ulaştı ve Tayyip Erdoğan Afrika ülkelerine verdikleri borçları sildiğini açıkladı. Bir tek Zambiya’ya kızgın olan Erdoğan “Zambiya’nın borçlarını silmiyorum , eğer nakitleri yoksa iki paket sigara göndersinler. Ona da razıyım” dedi…

Hiç yorum yok: