Cumartesi, Ekim 07, 2006

Bosnalı Bir Sanatçıdan Batı Eleştirisi (video)

Eğer Müslüman Olmasaydım


Bosnalı bir müslümanın batıya yaptığı esprili bir eleştiri.

Cuma, Ekim 06, 2006

Bira Kutusundan İlginç Tasarımlar (resim)











Zekeriya Beyaz (video)

Zekeriya Beyaz


Zekariya Hoca'nın Beyaz Show'da yaptığı komik ötesi açıklamalar.

Gereksiz Nobeller (yazı)


Dünyanın en saygın eğitim kurumlarından Amerikan Harvard Üniversitesi'nin her yıl Nobel Barış Ödülü açıklanmadan bir gün önce dağıttığı alternatif 'Ig Nobelleri' bu yıl da ses getirdi. Esprili, yaratıcı ve garip bilimsel çalışmalara verilen 'Ig Nobelleri' prestijli olmasalar da, kazananlar genelde çok seviniyor. 'Ig' harflerini, İngilizce 'Ignoble (değersiz, bayağı)' kelimesinin ilk 2 harfinden alan ödüllerin bu yılki sahipleri şöyle:

Bu yıl 16. kez dağıtılan Ig Nobellerinden biri, Welshman Howard Stapleton’un geliştirdiği ve yetişkinlerin duyamadığı, ancak ergenlik çağındakilerin işittikleri rahatsız edici bir ses çıkaran "çocuk kovucu" alete verildi.

Ödül kazananlar arasında, "ağaçkakanların neden başının ağrımadığını" açıklayan ya da ABD-İsrail ortak çalışması "makata parmakla bastırmanın hıçkırığı neden kestiğini" inceleyen araştırmalar yer alıyor.

Ig Nobeli kazanan bütün araştırmalar gerçek veriler içeriyor ve çoğu prestijli bilim dergilerinde yayımlanmış oluyor. Ig Nobeli, herhangi bir para ödülü içermiyor.

Bu eğlenceli Nobel ödülünü destekleyen yayınlardan "Annals of Improbable Research" adlı bilimsel mizah dergisinin editörü Marc Abrahams, "ödülün sıradışı çalışmaları ödüllendirmek, hayal gücünü onurlandırmak ve insanların dikkatini bilim, tıp ve teknolojiye çekmek amacı taşıdığını" belirtiyor.

Bu yıl Ig Nobelini kazanan bazı araştırmalar şöyle:

Matematik dalında:
"Bir grup fotoğrafında, herkesin gözünün açık çıkmasını kesin olarak garantilemek için kaç fotoğraf çekilmelidir" sorusuna cevap bulan Nic Svenson ve Piers Barnes...

Beslenme dalında:
"Gübre böcekleri neden hızlı yer" makaleleriyle Vasmiya El Hoty ve Fatin El Mussalam...

Ornitoloji (kuş bilimi) dalında:
Ivan Schwab ve Philip RA May’in, "ağaçkakanların başı neden ağrımaz" başlıklı çalışması...

Akustik dalında:
"Yazı tahtasına sürülen tırnağın sesi neden bu kadar rahatsız edicidir" çalışmalarıyla D Lynn Halpern, Randolph Blake ve James Hillenbrand...

Tıp dalında:
"Dijital rektal masaj yoluyla inatçı hıçkırığın sona erdirilmesi" konusundaki çalışmalarıyla Francis Fesmire, Macid Odeh, Harry Bassan ve Arie Oliven ödüle değer bulundu.

Ig Nobelini daha önceki yıllarda alanlar arasında, "Country müziğin intihara etkisi", "Hula-hoop çevirmenin dinamiği" gibi konularda yapılmış araştırmalar ve "Sardalyaların birbirleriyle yellenerek iletişim kurduğunu saptayan" çalışmalar yer alıyordu.

Daha Önceki Yıllarda Ödül Kazanan Buluşlar

2003:

Tıp dalındaki ödülü, taksi şoförlerinin beyinlerinin farklı çalıştığını bulan Londra'daki University College, kimya ödülünü ise 'güvercinlerin bronz heykellere neden konmadığı' araştırmasıyla, Japonya'nın Kanazawa Üniversitesi aldı.

'Tavuklar güzel kişileri tercih eder'

Stockholm Üniversitesi'nden üç bilim adamı da, 'tavukların güzel kişileri tercih ettiklerini gösteren' araştırmalarıyla psikoloji ödülünü kucakladı.

Bir yaban ördeğinin ölü bir hemcinsiyle çiftleştiğini ilk kez bilimsel olarak ispatlayan Hollandalı araştırmacı da biyoloji ödülünü kazandı. Ig Nobel edebiyat ödülü, 'beyzbol şapkalarını ters takanların oranı'nı inceleyen New Yorklu John Trinkaus'a verildi. 'Ig Nobel' barış ödülünü de, açgözlü akrabaları ve bürokrasideki aksaklık nedeniyle yasal olarak ölü ilan edilen ve bu olaydan sonra bürokrasideki kayıtsızlığa karşı savaş açarak, kendisi gibi hayattayken ölü görünen insanlar için "Ölü İnsanlar Birliği"ni kuran Hindistanlı Lal Bihari aldı.


2004

'Nobel'lik kel kapama tekniği

BBC - LONDRA - Önce güldürüp sonra düşündüren buluşların sahiplerine verilen 'Ig Nobelleri' yeni sahiplerini buldu. Bu yılın birincisi Frank ve Donald Smith. Baba-oğul, keli, kalan saçla kapatarak zaferi elde etti. Onlarınki, sıradan bir saçı şuradan alıp şuraya uzatma işlemi değil; 'var olan' saçların üçe ayrılıp dikkatlice birbirinin içine geçirilmesine dayanan bir teknik. Torun Heather Smith, dedesinin bu yöntemi uyguladığını yıllarca kendisinin bile fark etmediğini söylüyor.

'5 saniye kuralı' geçersiz!
Halk sağlığı ödülü, üşenmeyip "Yere düşen yiyecek 5 saniye içinde yerden alınırsa bir şey olmaz" kanısının yanlışlığını ispatlayan Clarke'ın oldu. Ringa balıklarının yellenerek iletişim kurduğunu keşfeden Magnus Wahlberg de ödül aldı. Steven Stack ve James Gundlach, 'Country Müziğinin İntihara Olan Etkisi' raporlarıyla sağlık ödülünün sahibi olurken, barış ödülü 'karoeke'yi yaratarak hoşgörü için yepyeni bir yol açan Japon Daisuke Inoue'ye verildi.


2005

TIP: Tüm servetini kısırlaştırılan veya kaza sonucu kısır kalan köpekler için protez testis geliştirmeye harcayan ve seri üretime geçerek 150 binin üzerinde testis satmayı başaran Gregg Miller kazandı

Bu projesinden 1 milyon doların üzerinde para kazanan Gregg Miller, "Çocukken annem ve babam geri zekâlı olduğumu düşünürdü. Keşke onlar da yaşayıp bu anı görebilseydi" dedi.

BİYOLOJİ: Avustralya'nın Adelaide Üniversitesi'nden Benjamin Smith ve ekibi, 100 farklı kurbağa türünün stres altındaki kokularını inceledi. Bazı kurbağaların stres altında meyan kökü, bazılarının da çürümüş balık gibi koktuğu kayda geçti.

BARIŞ: Newcastle Üniversitesi'nden 2 araştırmacı, Star Wars izlettikleri çekirgelerin beyin aktivitelerini inceledi.

KİMYA: Minnesota Üniversitesi'nde, şurupta yüzme ile suda yüzme arasındaki hız farkını inceleyen deney ödül aldı.

EDEBİYAT: Dünya çapında milyonlarca e-posta göndererek, "Bir akrabamdan yüklü miras kaldı. Ancak bunu alabilmem için bankaya para yatırmam gerekiyor. Bana yardım ederseniz mirasın önemli bölümünü size göndereceğim" diyen Nijeryalı dolandırıcılık şebekesi ödülün sahibi oldu.

FİZİK: 1927'den bu yana Avustralya'nın Queensland Üniversitesi'nde, küre şeklinde donmuş bir katran kümesinin, 9 yılda bir damlamasını takip eden bilim adamları ödüle layık görüldüler.

Sarılmak Bedava- Muhteşem (video)

Sarıl Bana



İnsanlara sarılmanın onları mutlu edeceğine inanan bir adamın hikayesi. Sarılmanın gücü...Tanımadığınız insanlara bile sarılmanın..

Sarıl Bana...

GTA- Coca Cola (video)

GTA- Coca Cola


Coca Cola'nın GTA oyunuyla yapılmış reklamı, GTA'nın vizyonu değişmiş.

Canlı Yayında Gülme Krizi- Video

Canlı Yayında Gülme



Konuğunun sesine canlı yayında gülen spiker kendini tutmaya çalışıyor ama başka bir konuğunda olaya müdahil olmasıyla iş çığrından çıkıyor.

Mountain Dew- Usta (video)

Usta


Issız bir yerde el kızartmacada uzmanlaşmayı anlatan komik bir video.Sonuna dikkat..

Havalimanı Güvenliği (video)

Havalimanı Güvenliği


Havalimanı güvenliği kişinin pasaportundaki resimden şüpheleniyo...

Bana Kitap Al (video)

Bana Kitap Al



Bir şarkının Türkçe anlaşılan sözleri(biraz ayıp ama)...

Bebiş Panda Hapşırırsa (video)

Panda Hapşurur



Bebek Panda hapşurursa !

Avrupa Yakası- Gaffur Çakkıdı Şov (video)

Çakkıdı Şov


Avrupa Yakası'nda Peker Açıkalın'dan mükemmel bir Çakkıdı dansı.

Perşembe, Ekim 05, 2006

İspanya Başbakanının Kolduğu Çalındı (video+haber)

Video



Zapatero'nun koltuğu 'çalındı'
İspanyol yetkililer internette dolaşan ve yüzleri örtülü kişileri Başbakan'ın parlamento binasındaki koltuğunu "çalarken" gösteren video kaydıyla ilgili soruşturma başlattı.

Kendilerine "Dört kediler" adını veren kişiler bu eylemi, dünyadaki yoksulluğa dikkat çekmek için yaptıklarını söylüyor.

Görüntülerde eylemciler, boş parlamento binasının koridorlarında dolaşırken görülüyor.

Bu kişiler daha sonra Başbakan Rodriguez Zapatero'nun koltuğuna yoksullukla mücadele etmesini isteyen bir not iliştiriyor.

"Dört Kediler", ardından koltuğu alıp aşağıda kendilerini bekleyen kamyona yükleyerek parlamento binasından uzaklaşıyorlar.

Eylemciler, internet sitelerinde bu "gösteriyi" Birleşmiş Milletler'in 2015 yılına kadar dünyadaki yoksulluğu yarı yarıya azaltmayı öngören "Bin Yıl Hedefleri"ne dikkat çekmek için yaptıklarını söyledi.

Ancak yapılan inceleme sonucunda Başbakan'ın Genel Kurul'daki koltuğunun çalınmadığı, bir güvenlik görevlisinin, eylemcilere görüntü çekmesi için izin verdiği anlaşıldı.

Birleşmiş Milletler yetkilileri ve yardım kuruluşları eylemi kınadı.





Kaynak:http://www.bbc.co.uk/turkish/europe/story/2006/10/061003_spain_stunt.shtml

David Blaine'den Daha İyi (video)

David Blaine'den Daha İyi



David Blaine'in yaptığı ilüzyonlara gönderme yapan bir şovmen.

Irak Altyazı (video)

Irak Altyazı



Irak'taki direnişçilerle yapılan bir röportaj sırasında, direnişçinin kızdığı şeye çok güleceksiniz.

KK- Nihat Doğan-Dale (video)

Koca Kafalar-Nihat Doğan- Dale Don Dale



Koca Kafalardan Nihat Doğan'ın klibine Dale Don Dale uyarlaması.

Kurtlar Vadisi (video)

Kurtlar Vadisi



Berk Tokay'dan Kurtlar Vadisi animasyonu.

Hacile Teyze'den Hortum Yorumu (video)

Hacile Teyze



Hacile Teyze'den Sinop'ta yaşanan hortum olayıyla ilgili görüşleri.

Sevimli Bebişin Konuşması (video)

Çizburger


Sevimli bir bebişin Çizburger deyişi.

Çarşamba, Ekim 04, 2006

Kahkaha Atan Bebek (video)

Kahkaha Atan Bebek


Sevimli bir bebiş, kahkaha atıyor...

Men In Coat- Harika Bİr Şov (video)



Mont giymiş iki adamın komik bir şovu.

Salı, Ekim 03, 2006

Pastis +10 (video)

Pastis +10


Adidas'ın reklam Jose+10 sloganlı reklam filmiyle dalga geçen bir video.

İngilizce Coşkusu (video)

İngilizce Coşkusu



Diyarbakır'lı vatandaşlarımızın İngilizce öğrenme coşkuları...

Ata Demirer ve Şişmanlık (video)

Ata Demirer ve Şişmanlık



Ata Demirer'in kilolarından çektikleri.

Ata Demirer'den Emrah Taklidi

Ata Demirer'den Emrah Taklidi



Ata Demirer'in Stand Up Gösterisinden Emrah taklidinin olduğu kısım.

Pazartesi, Ekim 02, 2006

Tercüman Kepazeliği (video)

Tercümanım, Gel Yakınıma Konuşayım



Bakın bakalım tercüman, hangi lisanı hangisine çevirmeye çalışıyo?

Komik Starwars 2 (video)

Komik Star Wars


Japonların çevirdiği bir kısa parodi. Komik Starwars Bölüm 2.

Komik Starwars 1 (video)

Komik Star Wars


Japonların çevirdiği bir kısa parodi. Komik Starwars Bölüm 1.

İTÜ'lülerden Komençero Klibi (video)

Komençero



İTÜ Gümüşsuyu yurdunda "Comanchero" şarkısına çekline muhteşem bir klip. Güvenlikçi abiye dikkat

Japon Bebişler (resim)

Resimlerin büyük hallerini görmek için, üzerlerini tıklayınız.






Vurun Türkçe'ye (video)

Vurun Türkçe'ye



TRT 1'in konuşurken yabancı kelime kullananları ti ye aldığı bir video. TRT'den beklenmeyecek kadar güzel. Bir örnek;

"gocam beni bılokladı"

Türkçe'deki yabancı dil boyunduruğu hakkındaki diğer bir videoyu izlemek için burayı tıklayabilirsiniz.
Biz Türkçe'yi kirletirken, Türkçe şarkı söyleyerek bizi utandıran şu çocuklara bir bakın:

Kırgız çocuktan Buruk Acı adlı şarkı

Bosnalı bir çocuktan Sen Gelmez Oldun adlı şarkı

Kenyalı çocuktan Ayrılık adlı şarkı.

Kulüplerin Sembolleri Nasıl Doğdu?




Sarı Kanarya, Kara Kartal, Aslan, Timsah ve Kaplan büyük kulüplerin bu sembolleri nasıl ortaya çıktı. Taraftar bu sembollere neden sahiplendi? İşte sembollerin ilginç öyküleri..


Milyonlarca taraftarın gönül verdiğimiz kulüplerin adlarıyla bütünleşen hayvanların sembol haline gelmesinin ilginç öyküleri var.
Kulüplerle özdeşleşen hayvan figürleri taraftarların gönlünde özel bir yer tutuyor. Kulüp flamalarında, taraftar yayınlarında, internet sitelerinde, hediyelik eşyada kullanılan semboller, yeri geldiğinde takımı ateşleyen slogan yeri geldiğinde rakibe üstünlüğün adı oluyor.

Tezahürat sonrası gelen sembol...
Beşiktaş ile bütünleşen ''Karakartal''ın sembolleşme öyküsü kulüp tarihçesine göre şöyle gelişir:

''1940-41 sezonuna gençleştirilmiş ve yenilenmiş kadrosuyla giren siyah-beyazlılar, haftalar ilerledikçe puan farkını açar ve ligdeki liderliğini sürdürür.
Bitime 5 hafta kala rakip Süleymaniye'dir. 19 Ocak 1941 Pazar günü Semih Duransoy'un hakemliğini yaptığı maçta Beşiktaş, Şeref Stadı'nda o sezonun bütün karşılaşmalarında olduğu yine muhteşem bir oyun ortaya koyar.

Maçın ikinci yarısının ortalarında Beşiktaş farklı önde olmasına rağmen rakip kaleye bitmek tükenmek bilmeyen hücumlar gerçekleştirmektedir. İşte o sıralarda Beşiktaş'ın akın yönü olan Şeref Stadı'nın Atatürk panosu bulunan tarafındaki tribününden bir ses yükselir: ''Haydi Kara Kartallar. Hücum edin Kara Kartallar''. Şeref Stadı'nı dolduran binlerce taraftar ve maçı takip eden gazeteciler, çınlayan sesle donup kalmıştır.

Son derece isabetli bir benzetmedir o anda yapılan. O sezon rakiplerini ezip geçen Beşiktaşlı futbolcuları ''Kara Kartal''dan, oynadıkları futbolu ''Kara Kartal gibi hücum etmek''ten başka bir şekilde tarif etmek mümkün değildir.
Tribünlerden gelen sesin sahibi Mehmet Galin isimli bir balıkçıdır. 6-0 biten maçın ardından, Beşiktaş'ın sembolü ''Kara Kartallar'' olmuştur.

Sarı kanarya resmi sembol değil...
Fenerbahçelilerin gönül verdiği ''Sarı Kanarya'' figürü resmi bir sembol olmamasına rağmen uzun yıllardır kulüple bütünleşmiş durumda.
Taraftarının gönlünde ayrı bir yeri olan Sarı Kanarya'nın ortaya çıkışının ise sarı-lacivert formayı 308 giymeyi başaran Kaleci Cihat Arman'ın sarı renkli formasından kaynaklandığı biliniyor.

Fenerbahçe'de uzun yıllar futbol oynayan, ''Uçan Kaleci'' lakabını alan ve maçlara çıktığı sarı renk formasıyla dikkat çeken Cihat Arman'ın, gazetelerde ''sarı kanarya'' olarak isimlendirilmeye başlanmasıyla sarı-lacivertli taraftar ''Sarı Kanaryalar'' sembolünü benimser.

Lakabı takımın sembolü oldu...
Galatasaray Lisesinde okuduğu yıllarda futbola başlayan Nihat Bekdik, kısa zamanda A takıma yükselir. Olağanüstü bir performans sergileyen Bekdik'e taraftar ''Aslan Nihat'' ismini takar.

Galatasaray'da 18 yıl futbol oynayan Bedik, 8 yıl kaptanlığını da yaptığı Galatasaray'a lakabını sembol olarak bırakır.

Herkesin bir hayvanı var...
''Dört Büyükler''den Trazonspor'un kaplan sembolüyle anılmasının nedeni ise gazetelerin benzetmesinden kaynaklanıyor. Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkanı İhsan Öksüz, kaplanın Trabzonspor'un resmi sembolü olmadığını belirterek, ''15-20 yıl önce kartal, kanarya, aslan gibi sembollerle büyük takımların anılması nedeniyle dönemin gazeteleri de Trabzonspor'a kaplan yakıştırmasını yaptı. Daha sonra bu sembol gibi oldu, ama sembolleşen kaplana tepki gösterenler halen var'' diye konuştu.

Belgesel izlerken timsah sembolü doğdu...
2. Lig (A) kategorisinde şampiyonluğa koşan Bursaspor'un sembolü olan timsahın doğuşunun ise ilginç bir hikayesi var.

Bursaspor, 1992 yılında Beşiktaş'la oynadığı ve 0-0 biten maçın sonrası bir kulüp yöneticisi, yeşil inci olan takımın sembolünü çok durağan bularak hareketli bir varlık olması gerektiğini ifade eder.

Bursasporlu yöneticilerin yeni sembol arayışları 6 ay sürer. Bu arada, izlenilen bir belgeselde timsahın boğayı yiyişini gören yönetici, takımın sembolü olarak timsahı önerir ve bu öneri kabul görür.

Bursaspor'la özdeşleşen gol sevinci ''timsah yürüyüşü''nün mucidi ise Ugandalı futbolcu Majid Mussisi.

Mussisi'nin İntertoto maçlarında Almanya'nın Karlsruhe takımıyla oynanan maçta attığı gol sonrası yaptığı timsah yürüyüşü büyük ilgi görür ve gelenekselleşir. Mussisi, geçen yılın sonlarında yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak Uganda'da yaşamını yitirir.

Pazar, Ekim 01, 2006

Grup Vitamin - Al Aşkını Sok Gözüne Gözüne (video)

Grup Vitamin



Grup Vitamin'in "Al Aşkını Sok Gözüne Gözüne" şarkısının video klibi. En az şarkı kadar komik ve aynı zaman da güzel. Eskileri yad etmek isteyenlere.

Artist Sofu (video)

Artist Sofu



Camii'deki cemaat üyelerinden bir tanesi kamerayı görünce birden başlıyor ağlamaya...

Kadınların Dili (resim)





Taklit Ürünler (resim)

Resimlerin üzerini tıklayarak büyük boyutta görebilirsiniz.