Cumartesi, Aralık 24, 2005

2005'in En Garip Olayları



2005 yılı; siyasi, ekonomik ve toplumsal gelişmeleri, savaşları, doğal felaketlerinin yanı sıra tuhaf olaylarıyla da hatırlanacak. Tuhaf olayların bir seçkisi şöyle:

HAMİLE OLDUĞUNU ANLAMADAN 7 AY BASKETBOL OYNADI

23 yaşında bir Brezilyalı kadın basketbolcu, hamile kaldığını anlamadan 7 ay boyunca takımıyla turnuvalara katıldı. Silvia Cristina Gustavo Rocha isimli genç sporcu, hamile olduğunu, 7 aylık prematüre bebeğini dünyaya getirmeden sadece 3 gün önce, karnında bir ağrı hissedince göründüğü doktordan öğrendi. Bebeğine Louis Ferdinand adını koyan genç anne, duygularını, ''Hamile kaldığımı hiç düşünmemiştim. Sadece biraz kilo aldığımı düşünüyordum'' diye dile getirdi.

CİNSELLİK HIRSIZI

Gabon'un iktisadi başkenti Port-Gentil'de iki kişi, yanlarından geçerek kendilerine hafifçe dokunan ve ellerini sıkan esrarengiz bir adamın, cinsel güçlerini çaldığını söylediler.

Yann isimli 21 yaşındaki ''kurban'', ''Bir adam bana hafifçe dokunarak geçti. O anda vücuduma daha önce hiç hissetmediğim bir negatif enerji yayıldı. Cinsel organım küçüldü. Bir bebeğin cinsel organı gibi oldu'' dedi.

Jean-Pierre isimli 33 yaşındaki diğer ''kurban'' ise ''Bir adamla el sıkıştım, sonra vücudumu korkunç bir ürperti kapladı. Çok korktum. O andan sonra cinsel gücüm hızla azaldı'' dedi. İki adam, cinsel güçlerinin tekrar yerine gelmesi için durmaksızın dua ettiklerini ifade ettiler.

AMELİYAT EDİLEN HASTAYA YUMRUK

Japonya'nın Shiga kentindeki üniversite hastanesinde lokal anestezi altında ameliyat edilen bir hasta, kıpırdayarak ameliyatı aksatınca, ameliyatı yapan pratisyen doktordan sıkı bir yumruk yedi. Ameliyat edilirken rahatsız olup ameliyatın durdurulmasını isteyen ve huzursuzca kıpırdayan hasta, doktorun, ''Kıpırdama ve çeneni kapat'' uyarısı eşliğinde gelen sert yumruğu karşısında neye uğradığını şaşırdı. Yumruk sonrası ameliyat yarıda kesildi. Hastane yönetimi tarafından kendisinden ve ailesinden defalarca özür dilenen hasta 5 gün rapor aldı.

BLAIR'İN KOZMETİK GİDERLERİ, KADINLARIN 2 KATI

İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, olduğundan genç ve dinç görünmesinin nedeni ortaya çıktı: Başbakanın güzellik ürünlerine harcadığı paranın, bir İngiliz kadının ortalama kozmetik giderinin neredeyse iki katı olduğu açıklandı.

Blair'in son altı yılda 2000 sterline yakın kozmetik harcaması yaptığı, buna karşılık, İngiliz kadınlarının güzellik ürünlerine yıllık 200 sterlin civarında harcadığı belirtildi. Geçen mayıs ayında yüzü alışılmadık biçimde bronz görünen Blair, nisan ayında evinin bahçesinde güneşlendiğini, yüzünün bu şekilde yandığını söylemişti. İngiltere, yazları bile güneşe hasret olmasıyla biliniyor.

TELEFON MEMURESİNİN SESİNE AŞIK OLUP....

Almanya'nın Düsseldorf kentinde 45 yaşında bir erkek, gece boyunca ''Polis İmdat''ın 110 numaralı telefonunu defalarca aradı. Bu kişinin durmadan değişik telefon kulübelerinden numarayı aramasının nedeni sonra belli oldu: telefon memuresinin sesine aşık olmuştu. ''Polis İmdat''lık bir durumu olmadığı anlaşılan kişi, verdiği ifadesinde, memurenin ''karşı konulamaz'' sesine aşık olduğunu söyledi.

MİNİ BARLI VE DVD ÇALARLI CENAZE ARABASI

Avustralya'da bir cenaze levazımatçısı, ''müşterilerine'', mini barlı ve DVD çalarlı cenaze arabası hizmeti sundu. Girişimci, yakınlarını son yolculuğuna uğurlayanların, mezarlık yolunda ''sıkılmamaları'' için 10 kişilik aracı bu şekilde donattığını açıkladı.

Girişimci, mini barlı ve DVD çalarlı araca daha çok Vietnamlı, Çinli ve İtalyan ailelerin rağbet ettiğini de belirtti.

BİR YILDIR YIKANMAYAN KOCASINDAN BOŞANMAK İSTEDİ

İran'da Mina adında bir kadın, 8 yıllık kocasından, bir yıl boyunca yıkanmadığı ve pis koktuğu için boşanmak için mahkemeye başvurdu.

36 yaşındaki kadın mahkemede, kocasının kokusundan sadece kendisinin değil, çocuklarının ve iş arkadaşlarının da şikayetçi olduğunu, hepsinin ondan iğrendiğini söyledi.

Kocasının kendisine, sudan nefret ettiğini, o nedenle banyo yapmayı reddettiğini söylediğini ifade eden kadın, kendisinin ise günde 3 kere banyo yaptığını ve her 5 dakikada bir ellerini yıkadığını belirtti.

İNTERNETTE AŞIK OLDULAR....

Ürdün'de, internette sohbet ederek birbirlerine aşık olan bir kadın ve bir erkek, ilk buluşmalarında, ''ruh ikizleri'' olarak gördükleri kişinin ayrıldıkları eşleri olduğunu görünce şaşkına döndü.

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmış olan ve takma isimlerle siber dünyada kendine eş arayan kadın ve erkek, ilk buluşmalarında karşılarında birbirlerini görünce hayal kırıklığına uğradı. İnternet dünyasının ''sanal'' bir aşkı daha böylece başlamadan bitmiş oldu.

Aşk Neye Benzer??


Aşk çoraba benzer; çifttir ve birbirine uymalıdır.

Aşk yanan kibrite benzer üfleyince söner.

Aşk elmalı şekere benzer, bitince sapı kalır.

Aşk kilozete benzer, oturursan sıçarsın, oturmazsan çatlarsın.

Aşk çişe benzer, gelince tutamazsın.

Aşk çikolataya benzer, araya fıstıklar girebilir.

Aşk abdeste benzer, bozulduğunda yenisini almalısın.

Aşk deprem gibidir, geliyorum demez, aniden gelir, yıkar gider.

Aşk kızamığa benzer, insan ne kadar geç yakalanırsa o kadar ağır geçer

Aşk muz kabuğuna benzer, üzerine basanın hayatı kayar.

Aşk futbol topuna benzer.Önce peşinden koşarsın, sonra tekmeyi atarsın.

Aşk bir kılıç yarasına benzer yara kapanır ama izi kalır.

Aşk bir ırmağa benzer,her şeyi yoluna bırakmak gerekir eninde sonunda biteceği bir yer vardır, ya kurur ya da büyük bir okyanusa dökülür.

Aşk bir turşuya benzer, içmeyenin ağzı sulanır, çok içenin midesi bulanır.

Aşk çikolataya benzer, araya fıstıklar girebilir.

Aşk çişe benzer, gelince tutamazsın.

Cuma, Aralık 23, 2005

Aşk Üzerine


Zafer; savaşta kovalayan, aşkta ise kaçan erkeğindir... Napolyon Bonapart

Aşkı sıradan kadınlar yaşar. Güzel olanlar, kendilerini sergilemek için çalışmaktan, aşka zaman bulamazlar... Katherine Hepburn

Bir zamanlar erkeğin üstün olduğuna inanıyordum. Sonra evlendim. Karım bu inancımı tamamen yıktı... Jack Lemmon

Aşkın gözü kördür derler... Yalan! Seven, sevdiğinde, başkalarının gördüğünün en az iki katını görür... Josh Billings


Sevgilim doğruyu söylediğine yemin ederse, ona inanırım. Yalan söylediğini bildiğim halde... William Shakespeare

Evlilik orduya yazılmak gibidir. Kışlada herkes şikayet eder ama "tezkere" bırakıp, kalanların sayısı o kadar çoktur ki... James Garner

Evlilik insana çok şey öğretir. Sadakat, sorumluluk, hoşgörü, anlayış gibi... Ancak bekar kalırsanız, zaten bunların hiçbirine ihtiyacınız olmaz... Burt
Reynolds

Kadınlar, peruk, takma kirpik kullanırlar, özel sutyenlerle göğüslerini büyük gösterirler. Sonra da "Artık gerçek erkek kalmadı" diye şikayet ederler... Robert Redford

Karımı asla aldatmam. Evde biftek beni beklerken, sokakta niye köfte peşinde koşayım... Paul Newmann

Mutluluğu bulmak için değil, paylaşmak için evlenilir... Harry Emerson Fosdick

Bir erkek her kadınla mutlu olabilir. Yeter ki ona aşık olmasın... Oscar Wilde

Kadını asla küçük görmeyin. Tabii yaşı ve kilosu dışında... Shelley Winters



Perşembe, Aralık 22, 2005

Ayrılma Bahaneleri


Kadınların Erkeklerden Ayrılma Bahaneleri:

10-Seni ağabeyim gibi severim.(Saz heyetinde 14. keman)
9-Aramızda bu kadar yaş farkı olmasaydı keşke. (Babam yaşındasın)
8-Seni düşünemiyorum. (Çirkinsin)
7-Hayatım şu anda karmakarışık. (eve gideceğiz ve eski erkek arkadaşım gelecek,olay çıkacak)
6-Bir başkasını seviyorum. (Evde kedimi okşar,pasta börek yerim)
5-Aynı işyerinde çalıştığım biriyle çıkamam. (Aslında sadece aynı güneş sisteminde olsak da seninle olmam)
4-Sorun senden değil,benden kaynaklanıyor. (sorun senden kaynaklanıyor)
3-Şu sıralar kariyerime konsantreyim.(iş yapmak bile seninle olmaktan daha ilginç)
2-Sözlüm var. (Seninle beraber olmaktansa her yalanı söylerim)
1-Arkadaş kalalım. (Benim yanımda ol da erkek arkadaşlarımın neler yaptıklarını anlatacak bir adamım olsun)


--------------------------------------------------------------------------------

Erkeklerin Kadınlardan Ayrılma Bahaneleri:

10-Seni kızkardeşim gibi severim(çirkinsin)
9-Aramızda bu kadar yaş farkı olmasaydı keşke (çirkinsin)
8-Seni düşünemiyorum (çirkinsin)
7-Hayatım şuanda karmakarışık (çirkinsin)
6-Bir başaksını seviyorum (çirkinsin)
5-Aynı işyerinde çalıştığım biriyle çıkamam (çirkinsin)
4-Sorun senden değil benden (çirkinsin)
3-Şu sıaralar kariyerime konsantreyim (çirkinsin)
2-Sözlüm var (çirkinsin)
1-Arkadaş kalalım (çok ama çok çirkinsin)

Bilgisayarcının Aşk Mektubu




Sevgili Aslı....!!

Artık içimdeki sıkıştırılmış duyguları "unzip" etmenin zamanı geldi.
Seni ram'inin alamayacağı kadar çok seviyorum. Sana karşı bütün "protectlerim disable" durumda. Seni ilk gördüğüm anda formatlandım. Bütün cache'lerim durdu, shadow ram'lerle ayakta duruyorum. Bana öyle bir sistem transfer ettin ki, hiç bir komut artık beni senden ayıramaz. Senden başka herşey benim için "bad command or file name". Seninle çoklu ortamlar da dahil, her ortamda mutlu olabilecegimi biliyorum. Senin megahertz''in beni de ateşliyor. Bakışların beni taa derinden "scan" ediyor. Sana çok güveniyorum, bu mektubumu başkasina "forward" etmeyeceğini de çok iyi biliyorum.

Ben, seninle evlenmek istiyorum Aslı. Seninle mutlu bir "ağ yapılandırması" oluşturmak istiyorum. TCP/IP , netBEUI, IPX/SPX her türlü protokolde uyuşuyoruz seninle, istediğin zaman ağ yapilandirmamiza Microsoft ağlari için istemci ekleyebiliriz. Biliyorum sen benden oldukça gençsin ama tanıdığım iyi bir donanımci var, kendimi senin için "upgrade" ettirebilirim. Evleninceye kadar da söz; sana hiç bir şey "insert" etmeyeceğim. Evlenmeden önce DR NORTON''dan randevu aldım, ikimiz de usulen bir virus taramasindan geçeceğiz. Merak etme hiç bilmediğim lisanssız software'lerle ilişkim olmadi. Senin icin hardware'i taş gibi diyorlar, ancak biliyorsun ki benim için software guzelliği hardware güzelliğinden önde gelir.


Aslı, seninle biz cok dvd'ler seyredeceğiz. Sana evlilik yıldönümünde 24 hızlı "rewritable dvd" alıcam. Pembe slotlu kasamız, icinde nurtopu gibi hard disklerimiz olacak. Tatillerimizde ikimiz de birer windows gezgini olacağız. Daha sonra da ver elini internet. Sana güzel görünmek için öyle çok çalışacağım ki, üç hafta sonra karşına 21 inch plazma ekran gibi çıkacağım. Ondan sonra istersen beni duvarına bile asabilirsin. Akşamları dizlerinin üzerinde bir laptop gibi yatacağım. Asla uyku moduna geçmeyeceğim Aslı...

Biz seninle ışıkları kapatıp kucaklarımızda klavye sabahlara kadar chat edeceğiz. Ancak ilk yillarda senden biraz tasarruflu olmani isteyeceğim, onun için screen saver, standbye modu vs. anlarsın ya açık dikkatli olmanı isteyeceğim. Salonumuzun baş köşesine babamın eski 8 MHz 10 megabaytlık 8088 bilgisayarını koyacağım, malum şark köşeleri bana hep çok sıcak gelmiştir, yanına da 5,25 lik disketler. O biçim nostalji olacak. Hatta yılbaşı akşamları tetris falan oynayabiliriz. Kendimizi hep geliştireceğiz, zaman hangi ram'i gerektiriyorsa uygulayacağız. Birbirimizden fikir download'unu bir gurur meselesi yapmayacağız. Aramizda ayrı gayrı olmayacak, bu ağın server'i benim demiyeceğiz hiçbir zaman. Herkes birbirinin sörfüne saygi duyacak.

Hadi gel, önümüzde paylaşıma açılmış bir hayat var. Seni istemek için Server'ini gönderen o herifin sitesini crack ettim, anasını da hack edeceğim. Ben geleneklere sadık kalmak istiyorum şeker Aslı'cığım. TV kartını kız tarafı alırmış. Seni, çeyiz sandığındaki emek emek doldurduğun cd-rom'larla bekliyorum. Ben de sana xxx.com dan beş taşlı bir yüzük siparişi verdim bile. Nikahımızda da "real player" çalacak... Home page'indekilere de çok selam, her baytını öpüyorum, CPU'm daima seninle.

Not: CPU'umdaki bu ateşi hiç bir fan söndüremez. Eğer "connection" isteğime "reply" etmezsen "partition"umu silip "boot" uma virüs bulaştıracağım.

ŞİMDİ BU MESAJI KAPATABİLİRİZ. Are you sure (Yes/No/All)?


Salı, Aralık 20, 2005

Bir Delinin Mal Beyanı



1-Avşa adasında üç daire, dört üçgen, beş dikdörtgen

2-Gökyüzünde bi bulut

3-Bitliste beş minare

4-Bir yazlık biri kışlık iki platonik sevgili

5-Büro mobilyası ve çelik kapı üreten bir fabrikanın öğle üzeri yaslanıp sigara açılan beyaz duvarı

6-Islıkla da çalınabilen dört anonim türkü

7-Palandökende bir palan, iki döken

8-Kastamonu da üç kasto

9-Üç fay hattı

10-Bir Çarşamba, iki Perşembe, üç Cuma

11-Dünyada mekan

12-Ahirette iman

13-Denizde kum

14-Uzayda yerçekimsizik

15-Bir çuval gazoz kapağı

16-Bir kibrit kutusu sigara izmariti

17-Onsekiz saç biti

18-Biri ingilizce 6 adet küfür

19-Yirmi tane boş naylon poşet

20-Sevenlerin kalbinde kurulmuş bir taht

21-Bir sürü saç sakal, kıl,tüy,yün

22-Üç ayrı parkta üç ayrı belediyeye ait üç ayrı banka reklamlı bank

23-Bir ayakkabı çekeceği

24-Üç don lastiği

25-İki büyük taş kütlesi

26- Bir adet ağaç gölgesi

27-Üç kuş kanadı sesi

28-Bir sürü kedi köpek

29-Bir marmara denizi

30-Camına yaslanıp seyredilen iki piliç çevirmeci

31-Her akşam karıştırılan dört çöp bidonu

32-Çalıp çalıp kaçılan beş melodili apartman zili

33-Nakit 15 kuruş

34-Anne babadan kalma yarısı yaşanmış
bir ömür




Kemal Sunal Deneme Sınavı




Türk Sineması’nın gelmiş geçmiş en önemli komedyenini gülümseyerek hatırlamak için işte size nefis bir “Kemal Sunal Deneme Sınavı”.
Çözelim gülelim...
Gülelim eğlenelim...
Eğlenelim öğrenelim...
Kemal Sunal’ı yad edelim...
Toplam 56 soru. (Yaşadığı her yıl için bir soru...)
1) Faşo ne lo?
a) Bele ipne kimin, puşt kimin bişey
b) Dopdolu, taşkın bişey
c) Kızgın kumlardan serin sulara atlar gibi bişey
d) Başka türlü bişey
e) İşte öyle bişey

2) Gerçek adı nedir?
a) Şaban Sunal
b) Ali Kemal Sunal
c) Kemalettin Sunal
d) Fahrettin Cüreklibatur
e) Mustafa Kemal Sunal

3) Oyunculuğa başladığı ilk tiyatro oyunu aşağıdakilerden hangisidir?
a) Lüküs Şaban
b) Şaban ve Juliet
c) 7 Kocalı Şabaniye
d) Şaban’ı Beklerken
e) Zoraki Takip

4) Kemal Sunal’ı sinemaya kazandıran ünlü yönetmenimiz kimdir?
a) Steven Spielberg
b) Sinan Çetin
c) Kartal Tibet
d) Ertem Eğilmez
e) Osman F. Seden

5) Mezun olduğu lise aşağıdakilerden hangisidir?
a) Özel Çamlıca Lisesi
b) Robert Koleji
c) Galatasaray Lisesi
d) Vefa Lisesi
e) Kuleli Askeri Lisesi

6) Liseyi kaç yılda bitirebilmiştir?
a) 10
b) 11
c) 21
d) 2
e) Bitirmedi

7) Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümün’nden hangi tarihte mezun olmuştur?
a) 1944
b) 1965
c) 1995
d) 2004
e) 1071

8) Üniversitedeki master tezinin konusu aşağıdakilerden hangisidir?
a) Türk Sineması
b) Kemal Sunal
c) Jerry Lewis
d) 70’li yıllar Seks Filmleri
e) 70’li yıllar Komedi Filmleri

9) Hayatı boyunca toplam kaç filmde oynamıştır?
a) 82
b) 182
c) 4
d) Ben diyim 100, sen de 200
e) 100

10) Toplam kaç tane Hababam Sınıfı filminde rol almıştır?
a) 82
b) 5
c) 4
d) 1
e) Kim bilir

11) Aşağıdakilerden hangisi bir Kemal Sunal filmi değildir?
a) İnek Şaban
b) Sosyete Şaban
c) En Büyük Şaban
d) Umudumuz Şaban
e) Şaban

12) Şaban olarak görüldüğü ilk film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Şaban (Episode 1)
b) Atla Gel Şaban
c) Yurttaş Şaban
d) Hababam Sınıfı
e) Şabancık Aslan Parçası

13) İnek Şaban’ın sınıf arkadaşları tarafından bir kazanda inek yahnisi yapılmaya çalışıldığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Hababam Sınıfı
b) Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
c) Hababam Sınıfı Uyanıyor
d) Hababam Sınıfı Tatilde
e) Hababam Sınıfı Piknikte

14) Aşağıdaki Kemal Sunal repliklerinden hangisi Hababam Sınıfı’ndan alınmıştır?
a) “Tamam ben de öyle diyom. Funk hu!”
b) “Benim adım Feyzo. Kibar Feyzo diyler köyde.”
c) “Faşo neye diyler bilmiyim hakim bey. Ama bizim Maho valla faşodur.”
d) “Siftah senden, bereketi pohtan.”
e) “Anaa karıya bak!”

15) Elindeki kitaptan okuduklarıyla kız tavlamaya çalıştığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Adım Adım Kız Tavlama Sanatı
b) Dokunmayın Şabanıma
c) Avanak Apti
d) Yakışıklı
e) Don Juan Şaban

16) Mavi Boncuk filminde Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe ile birlikte halıya sararak kaçırdıkları şarkıcı kimdir?
a) Jenniffer Lopez
b) Emel Sayın
c) Hümeyra
d) Ajda Pekkan
e) Yonca Evcimik

17) Ağlayarak değil gülerek doğan ve hayatı boyunca gülen bir adamı canlandırdığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Güler Misin Ağlar Mısın
b) Şaban Gelir Güldür Güldür
c) Gülen Adam
d) Gülmekten Ölen Adam
e) Güldürürken Düşündüren Şaban

18) Kan davası yüzünden kadın kılığına giren gazino çalışanını oynadığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Şendul Şaban
b) Cilveli Şaban
c) Assolist Şaban
d) Huysuz Şaban
e) Şabaniye

19) Uyanık bir politikacıyı canlandırdığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) İcraatın İçinden
b) Banker Bilo
c) Zübük
d) Koltuk Belası
e) Açın Şaban’ın Önünü Durduramazsınız!

20) Üniformasıyla yürüme yarışına katıldığı film hangisidir?
a) Postacı
b) Postacı Kapıyı İki Kere Çalar
c) Yürrü Anca Gidersin
d) Posta Güvercini
e) Atla Gel Şaban

21) Kapıcılık yaptığı apartmanı satın aldığı film?
a) Bizimkiler
b) Mahallenin Muhtarları
c) Kiracı
d) ŞabanSA
e) Kapıcılar Kralı

22) Ünlü bir futbolcuyu canlandırdığı, Aziz Nesin’in hikayesinden uyarlanan filmi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Torinolu Şaban
b) Ofsayt Şaban
c) Fanatik Şaban
d) Şaban Şükür
e) Gol Kralı

23) İnsanların Kemal Sunal’ı güldürmeye çalıştıkları film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Abuk Subuk Bir Film
b) Irtık Pırtık Bir Film
c) Saçma Sapan Bir Film
d) Ivır Zıvır Bir Film
e) Yamuk Yumuk Bir Film

24) Cevat Fehmi Başkut'un "Buzlar Çözülmeden " adlı tiyatro oyunundan uyarlanan, herkesin kaymakam sandığı bir deliyi oynadığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Şaban Kayamakamı Görünce
b) Deli Deli Küpeli
c) Ben Deli Sen Benden Deli
d) Bakırköy Hababam Koğuşu
e) Psikolojik Deli Şaban

25) Ormanda bulunan bir yabaniyi canlandırdığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tarzan Rıfkı
b) Orman Çocuğu
c) Hanzo
d) Baltalı İlah
e) Tarzan Şaban

26) Reklamcıların üzerinden para kazanmaya çalıştığı adamı oynadığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Kadınlar Ne İster?
b) Yüz Numaralı Adam
c) Bu Adamlar Nereye Bakıyor?
d) Truman Show
e) Şaban Beni Otomobillendir

“Başak, iki gazino sahibinin paylaşamadığı ünlü bir şarkıcıdır. Öldürüleceğinden korkan Başak kılık değiştirip yurtdışına kaçar. Gazinoda çalışan Veysel adlı garson Japon bir turistin gönderdiği ve Başak' ın kopyası olan robotu herkese Başak diye tanıtır.”
27)Kemal Sunal’ın Fatma Girik ile birlikte oynadığı 1987 yapımı filmi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Çin İşi
b) Japon İşi
c) Bunu Yapan İki Kişi
d) Biri Erkek
e) Biri Dişi

28) Milli Piyango’nun büyük ikramiyesinin talihlisi sanıldığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Talih Kuşu
b) Tarih Kuşu
c) Milyarder
d) Yılbaşı Özel Çekilişi
e) Darısı Başımıza

29) Şener Şen’in Kemal Sunal’a “Küçüklüğünü bilirim senin. Sümüklünün tekiydin. Babanı da sevmezdim zaten.” dediği film?
a) Şaban Oğlu Şaban
b) Süt Kardeşler
c) İyi Aile Çocuğu
d) Züğürt Ağa
e) Şabancık Aslan Parçası

30) Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe ile birlikte köylerindeki tarlalarında define bulan dört köylü kardeşi canlandırdıkları film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Define Avcıları
b) Defineci Şaban
c) Köyden İndim Şehire
d) Çarıklı Milyoner
e) Zenginler De Ağlar

31) Tarık Akan ve Halit Akçatepe’den çiş satın alan saf Alamancı adayını oynadığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Polizei
b) Gurbetçi Şaban
c) Alamancı Şaban
d) Über Alles Şaban
e) Canım Kardeşim

32) Atla Gel Şaban filminde altılıyı tutturması için Kemal Sunal’a gerekli olan şey aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tıklım tıklım dolu bir minibüs
b) Çok konuşan bir yaşlı kadın
c) Leş gibi kokan bir bohça taşıyan yaşlı adam
d) Fonda çalan “Şiki şiki ba ba” şarkısı.
e) Hepsi

33) Hem bir dublörü, hem de bir mafya babasını canlandırdığı film?
a) Baba Şaban
b) Godfather
c) Binbir Surat Şaban
d) Gerzek Şaban
e) Adını hatırlayamadığım bir Avrupa filmi

34) Sıradan bir karpuz satıcısıyken ünlü bir kalecinin yerine geçtiği film?
a) İnek Şaban
b) Gol Kralı
c) İyi Orta Gol Getirir Şaban
d) Dar Alanda Kısa Şaban
e) Şaban Şumaher

35) Yukarıdaki şarkıyı hangi filminde söylemiştir?
a) Ortadirek Şaban
b) Katma Değer Şaban
c) Batı Yakası Hikayesi
d) Şark Bülbülü
e) Tonton Şaban

36) Kendini kömürle boyayıp basketbol antrenörüne (Baykal Kent) Harlem’den gelmiş zenci basketçi diye yutturduğu, fakat rengi atınca takımdan kovulduğu filmi?
a) Ortadirek Şaban
b) Gol Kralı
c) Beyaz Gölge
d) Şaban O’Neil
e) 12 Dev Şaban

- Şaban bu nee?
- Elmaa...
- S goy?
- Selma... A hı hı...
- Gıçına gooy!
- A hı hı... Ayıp olur.
- Goy, goooooy!
- A hı hı... Herkesin içinde?
- Yav elmanın gıçına S gooooy!
- Haaaaa! Elmas... A aa elmas! Kim çaldı elması?
37) Yukardaki diyalog hangi Kemal Sunal filminden alınmıştır?
a) Tosunpaşa
b) Gulyabani
c) Şabanoğlu Şaban
d) Köyden İndim Şehire
e) Şaban Holmes

38) Mülayim Ters ile Mülayim Sert’in röntgen filmlerinin karıştığı ve olayların geliştiği Kemal Sunal filmi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Durun Siz Kardeşsiniz
b) Korkusuz Korkak
c) Şabana Mülayim Olur
d) Doktor Civanım
e) Se Se Ka

39) Köyden gelip şehirde bir gazino patronundan dayak yerken şans eseri çok ünlü bir şarkıcı olduğu film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Düttürü Dünya
b) Ayağında Kundura
c) Şaban Ballıses
d) Şark Bülbülü
e) Fame

“Köyden kente gelen Şaban`ın yaşadığı yerde, köyünde olduğu gibi bir arsa ağası türemiştir. Halk ile arsa ağası arasında büyük bir çekişme yaşanmaktadır. Ağaya karşı çıkan Şaban, halk tarafından kahraman ilan edilir...”
40) Yukardaki paragraf hangi Kemal Sunal filmini anlatmaktadır?
a) Davaro
b) Salako
c) Umudumuz Şaban
d) Hababam Sınıfı
e) Asmalı Konak

41) Hülya Koçyiğit’in kızı ile çektiği film aşağıdakilerden hangisidir?
a) İbo ile Güllüşah
b) Şaban ile Güllüşah
c) Ayşecik Onun Bunun Çocuğu
d) Hababam Sınıfı Bebek Bakıyor
e) Böyle bir film yok

42) 1991 yılında Yasemin Yalçın’la birlikte rol aldığı ve pinti bir zengini canlandırdığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Donald Duck
b) Varyemez
c) Varyemez Amca
d) Çarıklı Milyoner
e) Olsa Dükkan Senin

43) Yarattığı Şaban tiplemesiyle özdeşleşmiş küfür aşağıdakilerden hangisidir?
a) İpne kimin, puşt kimin
b) Hayvan oğlu hayvan
c) Canın cehenneme
d) Git kendini becer adamım
e) Eşşoğlueşşek

44) Filmlerinde “Şabaaan!” diye çağrılınca verdiği tepki nedir?
a) Neee?
b) Buyrun benim...
c) Efendim
d) Bir kedi gördüm sanki?
e) Kulağım çınladı sanki?

45) 1977 yılında 14. Antalya Film Şenliği En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandığı film aşağıdakilerden hangisidir?
a) Çöpçüler Kralı
b) Kapıcılar Kralı
c) Kral Lear
d) Kral Çıplak
e) Kral ve Ben

46) 1998 yılında 35. Antalya Film Şenliği’nde hangi ödülü almıştır?
a) En Komik Şaban Ödülü
b) Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü
c) Yaşam Boyu Onur Ödülü
d) Jüri Özel Ödülü
e) En İyi Görüntü Efekti Ödülü

47) Doktorunun “Stresi atmak için Kemal Sunal filmleri seyret.'' dediği politikacı kimdir?
a) Süleyman Demirel
b) George W. Bush
c) Bülent Ecevit
d) Turgut Özal
e) Necmettin Erbakan

48) “Dudaklarıyla sevişen, yumruklarıyla dövüşen” dedektif Mike Hammer’ı taklit ettiği TV dizisi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Bay Kamber
b) Zehir Hafiye
c) Şaban’ın Melekleri
d) Şaban, İnek Şaban
e) Mike Myers

49) Star televizyonu tarafından Kemal Sunal filmelerinin senaryoları aynen kullanılarak tekrar çekilen filmlerde başrolü kim oynamıştır?
a) İlyas Salman
b) Mehmet Ali Erbil
c) Cem Yılmaz
d) Ali Sunal
e) Sinan Bengier

50) 90’lı yıllarda oynadığı, bir askeri kışlada geçen TV dizisi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Er Şaban’ı Kurtarmak
b) O Şimdi Asker
c) Şaban Askerde
d) Hababam Taburu
e) Propaganda

51) Vefatından önce reklamında oynadığı ürün aşağıdakilerden hangisidir?
a) Sütaş
b) ColaTurka
c) Superonline
d) e-kolay
e) e-devlet

52) Rol aldığı son sinema filmi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Hababam Sınıfı Reloaded
b) İneklerin Efendisi: Şaban Kardeşliği
c) Sinan Çetin’le Film Gibi
d) Propaganda
e) Varyemez

53) Hangi filmin çekimlerine giderken vefat etmiştir?
a) Komiser Şekspir
b) Propaganda
c) Balalayka
d) Ağır Roman
e) Karaciğeri için röntgen filmi

54) Ölümünden sonra "Sunal'ın, sade vatandaşa kadar inen mizah anlayışı, onun Jerry Lewis'le kıyaslanmasına yol açmıştı" diye yazan gazete hangisdir?
a) Cumhuriyet
b) Ceride-i Havadis
c) Milli Gazete
d) Resmi Gazete
e) New York Times

55) Çocuklarının adları aşağıdakilerden hangisidir?
a) Şaban ve Şabaniye
b) Ali ve Aliye
c) Ali ve Ezo
d) Kemal ve Kemaliye
e) Berke Can ve Nazlı Can

56) Hangi tarihte vefat etmiştir?
a) 3 Temmuz 2000
b) 3 Temmuz 2000
c) 3 Temmuz 2000
d) 3 Temmuz 2000
e) 3 Temmuz 2000


Cevap Anahtarı:
1) a 2) b 3) e 4) d 5) d 6) b 7) c 8)b 9) a 10) c 11) e 12) d 13) d 14) a 15) b 16) b 17) c 18) e 19) c 20) a 21) e 22) e 23) a 24) b 25) c 26) b 27) b 28) a 29) b 30) c 31) e 32) e 33) d 34) a 35) b 36) a 37) c 38) b 39) d 40) c 41) a 42) b 43) e 44) a 45) b 46) c 47) d 48) a 49) e 50) c 51) d 52) d 53) c 54) e 55) c

Değerlendirme:
0-20 doğru arası: Faşo :)
20-40 doğru arası: Bele ipne kimin, puşt kimin bişey :)
40 doğru ve üzeri: Eşşoğlueşşek :))p

Salla Başını, Al Maaşını






Tatar ağası gibi dolaşma böyle yaya
El oğluna baksana,ne ar kalmış ne haya
Sende bir dayı bulup sırtını ona daya
O ne derse huuu.. diye salla hemen başını,
El oğuştur,gerdan kır,al gitsin maaşını.

Bir kalantor görünce yerlere kadar eğil,
El pençe divan dur,bu şerefsizlik değil,
Uşaklığı meziyet,riyayı fazilet bil.
O ne derse huuu.. diye salla hemen başını,
El oğuştur,gerdan kır,al gitsin maaşını.

Kör dayıya şehla de,incitme düztabanı,
Düşküne nasihat ver,kodamana abanı.
Zengin ol,sende aşır her dağdan arabanı,
Tekerine taş korlar,sallamazsan başını,
Uslu otur,hoş geçin,al gitsin maaşını.

Köpeklerle hırlaşma,tepişme piç katırla,
Hamamda kavga olmaz,soyu bozuk natırla.
Kulağına küpe yap bu sözümü hatırla.
O ne derse huuu.. diye salla hemen başını,
El oğuştur,gerdan kır,al gitsin maaşını.

Diyorlar ki,taç bile,baş eğmezse konmaz,
Önünde eğilene kılıç dahi dokunmaz.
Dik durdukça bu başın,devlet kuşu da konmaz,
Bu dünyada kaide sallamaktır başını,
El öpüp,etek öpüp,almaktır maaşını.

Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler,
Hazine soyulurken aldırmıyor öküzler,
Hayadan eser yoktur nafile bütün sözler.
Beyhude inat etme, salla hemen başını,
Gerdan kır, belini bük, al gitsin maaşını.

Bir yolsuzluk görünce köpürme, isyan etme,
Bir hak için kendine, dik başlıdır dedirtme,
Doğru yolu dostuna göster ama, sen gitme.
Ne derlerse huuu... diye salla hemen başını,
Dilini tut, uslu dur, al gitsin maaşını.

Unutma bu ocağın adı aşıyaptır,
Sen de bir dolap çevir, apartmanlar yaptır.
Hakikat nene gerek o memnu bir kitaptır.
Sana lazım olan şey, sallayarak başını,
El öpüp, etek öpüp almaktır maaşını.

Bu güvercin eder mi atmacalarla yarış,
Öğrenmeden dünyayı gezdim de karış karış,
Vazgeç hak sevdasından sen de kervana karış,
Ne derlerse huuu diye, salla hemen başını,
Gerdan kır, belini bük, al gitsin maaşını


Abdullah ÇAĞLAYAN
Merhum Antalya Defterdarı (1941 )

Renkler




Soldaki inek resmine bakın , renklerdeki düzensizliği göreceksiniz. Daha sonra sağdaki resimde sineğe odaklanarak 10 saniye kadar bakın , sonra tekrar soldaki resime dönün..

Bir Kelime - Bir İşlem Diyalogları



Sunucu: " Evet, bakalım yarışmacılarımız hedef sayımız olan 254'e ne kadar yaklaşabilmişler? "
1. yarışmacı: "10 yaklaşık"
2. yarışmacı: "8 yaklaşık"
3. yarışmacı: "işlem tamam"
- "Evet, sabri be işlem tamam diyor, buyrun sabri bey."
- "9 çarpı 9 eşittir 81, 81 çarpı 5 eşittir ikiyüzkırk, ikiyüzkırk artı .."
- "Bir saniye sabri bey,81 çarpı beş 405 eder"
- "Ha siktir"
- "Eh siz de az angut değilmişsiniz sabri bey, kelime ile devam ediyoruz"


Sunucu: "evet, bakalım kelime turunda yarışmacılarımız neler yapmış"
1. yarışmacı: "5 harfli"
2. yarışmacı: "6 harfli"
3. yarışmacı: " 12 harfli"
- "Evet buyrun sabri bey, duyalım 12 harfli sözcüğü"
- "Kütbülüdübük, ü joker"
- "Oha sabri bey, kıçınızdan mı uydurdunuz bu kelimeyi ? Bakın sayın juri üyemiz de yok böyle bir olay diyor"
- "Küçükken ninem ketelek yaptığında içine koyardı, ot bu ot"
- "Sözlükte yok sözlükte !"
- "Koyayım sözlüğünüze"


Sunucu: "Evet, bakalım işlem turunda yarışmacılarımız neler yapmış"
1. yarışmacı: "5 yaklaşık"
2. yarışmacı: "6 yaklaşık"
3. yarışmacı: "1 yaklaşık"
- "Peki buyrun sabri bey, gösterin marifetinizi."
- "Sekiz çarpı dört otuzdört, otuzdört çarpı 4 faktöryel eşitt..."
- "Faktöryel olmaz sabri bey, biz öyle bir işlem bilmiyoz"
- "Kafanıza koyayım ben sizin"


Sunucu: "sabri bey, buyrun alalım kelimenizi:
Yarışmacı: "Ebeninki, 8 harf"
Sunucu: "Yuh senin kalıbına, terbiyesizin evladı seni!"


Sunucu: "Sabri bey kelimeniz kaç harfli? "
Yarışmacı: 6
Sunucu : Hemen alalım efendim, jürimizin huzurunda.
Yarışmacı:Orospu
Sunucu: Ne diyon sen ya?
Yarışmacı: Orospu dedim efenim, duymadınız mı?
Sunucu: Bana mı diyosun sen yani onu?
Yarışmacı: Evet, soruyu sen sordun. cevabı da orospu işte!
Sunucu: Bi siktir git sabri bey


- Evet, alalım cevapları.
- 7 harf
- 8 harf
- 47 harf
- Yuh artık valla mı? Nedir kelimeniz?
- Çekoslavakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?
- E bu nasıl oluyo hepsi joker?
- Benim ben Sabri tanımadın mı?
- Hee anguttun di mi sen pardon... İşlemle devam ediyoruz.


- Evet hadef rakamımız 183 idi.. sonuçları alıyoruz.. Ali bey?
- 2 yaklaşık...
- Sabri bey?
- 19 yaklaşık..
- Ah sabri bey ah.. Evet hilmi bey?
- Eeüü.. Benimki şey.. 416 yaklaşık olüyür ama daha devam ediyorum kafamdan..
- Breh breh breh.. Siz devam edin..


- Bakalım yarışmacılarımız 587'ye ne kadar yaklaşmışlar?
- 2 yaklaşık
- 1 yaklaşık
- çok yaklaşık
- Açık konuşun lütfen
- Ehem... 48 yaklaşık
- Defolun gözüm görmesin


- Jürimize soralım bakalım, "gudik" kelimesini kabul edebiliyor muyuz?
- Evet efendim, bazı yörelerimizde killi toprağa gudik denir, doğrudur.
- Yok yav, gudik diye ben onu demediydim, ağzı götü bir olana, puştluk yapana denir gudik!


- Evet, duydunuz çanın sesini..yanıtları alayım..
İsmet bey?
- 4 yaklaşık sonuç..
- Hmmm, nuriye hanım..
- 2 yaklaşık sonuç..
- Vahdettin bey?
- Maymuncuk!...
- Siz az önceki kelime sorusunu anca çözmüşsünüz, bravo..
- Ehe evet, pek yaklaşamadım ben..


-Evet efendim işlem ile devam ediyoruz. İşte sayılarımız..
(Sayılar ekrana gelir)
....
-Süremiz doldu efendim, cevapları alayım; Ali bey?
-1 yaklaşık
-Veli bey?
-3 yaklaşık
-Sabri bey?
-0.5 yaklaşık!
-...?!?
-Olm Ali nasıl koydum ama sana!
-Ohmm, efendim lutfen kendi aramızda konuşmayalım; Sabri bey cevabınızı alayım, zira tüm stüdyo merak ediyor 0.5 yaklaşığı nasıl bulduğunuzu..
-1 bölü 2 eşittir 0.5; artı Ali bey'in çözümü, oldu mu size 0.5 yaklaşık..
-Allah sizi başımızdan eksik etmesin Sabri bey..


*-M, f, u, s, t... Son harf için seçiminizi yapın Sabri bey..
*-A!
*-??? Hayır Sabri bey, sesli ya da sessiz harf olarak seçim yapacaktınız ama siz nokta atış yaparak yarışmada yeni bir çığır açtınız! Bravo yani, ırzına geçtiniz yarışmanın..
*-Ama ben Mustafa yazacaktım..
*-Allah sizi başımızdan eksik etmesin Sabri bey..
*-İkinci "a" harfi de joker..


-Kemal bey sonucu bulabildiniz mi?
-Maalesef sonuç yok
-Siz ziya bey? Sorsam mı ki?
-Tam sonuç ehehe
-E buyrun o zaman alalım sonucu
-eee 928 bölü 2 eşittir 464...464 eksi 25...
-Ziya bey napıyorsunuz siz?
-Çığır açıyorum yarışmada tersten gidiyom...Tümdengelim hesabı!
-Kemal bey sekiz puan daha alıyor ve arayı açtıkça açıyor
-Ama sonuç doğru yav!
-Reklam girelim
-S.kerim reklamınızı iki saattir ayaktayım zaten toynaklarım sikildi
-Reklam al reklam al!!
-Puanımı verin ibneler!!

Pazartesi, Aralık 19, 2005

Kim Kimi Sever?






Beyaz karayı, sinek yarayı, zengin parayı,
Yemek tuzu, rakı buzu, maymun muzu,
Ördek kazı, güzel nazı, aşık sazı sever...


Kuş darıyı, çiçek arıyı, erkek karıyı,
Ana çocuğu, çoban gocuğu, yumurta sucuğu,
Ocak közü, kirpik gözü, ozan sözü sever...


Garip sılayı, yiğit halayı, tencere kalayı,
Davul zurnayı, avcı turnayı, deve hurmayı,
Alın kelini, cömert elini, cimri dilini sever...


Çöl yağmuru, çizme çamuru, oklava hamuru,
Tembel yatmayı, geveze atmayı, pazarcı satmayı,
Şişe tıpayı, şarap kupayı, eşek sopayı sever...


Ebe bebeği, kahve dibeği, çengi göbeği,
Memur masayı, ermiş asayı, hakim yasayı,
Haylaz döveni, dalkavuk öveni, hergele söveni sever...


Sarhoş dostunu, ayı postunu, yaşlı bastonu,
Hatip lafı, suçlu affı, açıkgöz safı,
Orman çamı, kedi damı, işçi zammı sever...


Mektup pulu, zampara dulu,
Allah kulu sever de..


Ya sen?........

Pazar, Aralık 18, 2005

Bira mı Kadın mı?




1. Bir birayı içmeden bir ay saklayabilirsin.

2. Bira lekesi yıkayınca çıkar.

3. İçmek istedigin biraya boğazdaki lüks balık lokantasında yemek ısmarlaman gerekmez.

4. Sen futbol oynarken biran arabada sabırla bekler.

5. Biranın son kullanim tarihi geçince çöpe atabilirsin.

6. Bir bira asla geç kalmaz.

7. Başka bir bira aldığında kıskançlık yapmaz.

8. Birandan içmek isteyenler bunu sana açık açık söyler.

9. Elde etmek için kimseyle kavga etmen gerekmez.

10. Bardan çıkarken her seferinde yanında başka bir bira götürebilirsin.

11. Asla "Başım ağrıyor, yorgunum." demez.

12. Birayı içtikten sonra şisesi hala para eder.

13. Eve baska bir bira getirirsen evdeki biran kızmaz.

14. Bütün biralarını aynı odaya koyabilirsin, kavga etmezler.

15. Bir gecede birden fazla bira içtiginde suçluluk hissetmezsin.

16. Bir haftada 100 bira içmek imkansiz degildir.

17. Biranı arkadaşlarınla paylaşabilirsin.

18. İçeceğin biranın kapağını ilk açan her zaman sensindir.

19. Bira her zaman ıslaktır.

20. Bira eşitlik istemez.

21. Toplum içindeyken bira içtiginde dayak yemezsin.

22. Erken öldüğün zaman bira sana kızmaz.

23. Sabahları evden çıkmadan biranı öpmen gerekmez.

24. Biranı değistirdiğinde nafaka ödemezsin.

25. Biranın tadını güzelleştirmek için yıkaman gerekmez.

26. Biradan hastalık bulaşmaz.

27. Bir birayla yaşamak için evlilik cüzdanı gerekmez.

28. Bütün biralar tatmin eder.

29. Bira içtikçe hafifler.

30. Bira seni denemek için "Hamileyim." demez.

31. Biranın güçlü abileri yoktur.

32. Nasıl paketlenirse paketlensin bira her zaman güzeldir.

33. Birayı tatilde istediğin yere götürebilirsin.

34. Bira arabanin bagajında yolculuk etmekten hoşlanır.

35. Gaz kaçırdığın zaman bira sana "iğrençsin !" demez.

36. Biranın senden istedigi tek şey arada bir tuvalete gitmendir.

37. Partiye götürdüğün bira yüzünden utanç duymazsın.

38. Partiden başka bir birayla ayrılman da sorun değildir.

39. Birayı içer içmez sızarsan sana darılmaz.

40. Bir bira kutusuna ateş edebilirsin

Kim 500 Bin YTL İster?



Bir Karadenizli "Life Tv Show" adlı yarışma programına katılır.
Ödül: 500 bin YTL
Sizde bir deneyin:


Sunucu sorularını sormaya başlar..

1)Tarihteki 100 yıl savaşları ne kadar sürmüştür?:

A) 116 Yıl
B) 99 Yıl
C) 100 Yıl
D) 150 Yıl

Karadenizli bu soruda pas geçme hakkını kullanır.

****

2. Panama şapkası hangi ülkede keşfedilmiştir?:

A) Brezilya
B) Şili
C) Panama
D) Ekvador

Karadenizli seyircilerin yardımını istemiştir.

****

3. Rusların bayramı olan Ekim direnişi hangi aydadır?:

A) Ocak
B) Eylül
C) Ekim
D) Kasım

Karadenizli telefon hakkını kullanıyor ve başka bir karadenizliyi arıyor.

****

4. Kral George IV doğru adı nedir?:

A) Albert
B) George
C) Manuell
D) Jonas

Karadenizli, iki yanlış şıkkı götürme hakkını kullanıyor.

****

5. Kanarya adalarının ismi hangi hayvandan gelmiştir?:

A) Kanarya
B) Kanguru
C) Fare
D) Fokbalığı

Karadenizli oyundan çekiliyor.

****

Okurken güldüyseniz doğru cevaplara da bir göz atın..


1) 100 Yıl savaşları 116 yıl sürmüştür (1337 ile 1453 arası)

2) Panama şapkası Ekvador'da keşfedilmiştir.

3) Rus Bayramı "Ekim Direnişi" 7 Kasım'da kutlanır.

4) Kral George IV asıl adı Albert'tir. Kral 1936 yılında ismini değiştirmiştir.

5) Kanarya adalarının Latince adı "Foklarin" adasıdır ve bu isim fokbalığından gelmiştir.

Ne oldu.. ? Bir an kendinizi bir Karadenizliden zeki mi sanmıştınız..

Kadınlardan Nasıl Puan Toplanır?




Basit Görevler:

Yatağı siz yapın. +1
Yatağı yaptınız ama, yatak örtüsü üzerindeki dekoratif yastıkları koymayı unuttunuz. 0
Kırışık çarşafların üzerine yatak örtüsünü attınız. -1
Klozet kapağını indirmediniz. -5
Tuvalet kağıdı bittiğinde, değiştirdiniz. 0
Tuvalet kağıdı bittiğinde, kağıt havlu kullanmaya başladınız. -1
Kağıt havlu da bittiğinde, küçük tuvalete gitmeye başladınız. -2
Ona parfümlü ve kanatlı ped almak için dışarı çıktınız. +5
Ama onun yerine birayla geri döndünüz. -5
Gece birtakım gürültüler duyup, kontrol etmeye gittiniz. 0
Gece birtakım gürültüler duyup, kontrol etmeye gittiniz ama sadece kediymiş. 0
Gece birtakım gürültüler duyup, kontrol etmeye gittiniz ve biri içeri girmiş. +5
Ona yumruk atıp patakladınız. +10
Patakladığınız kişi babasıymış. -10


Sosyal bir ortamda:

Tüm parti boyunca yanından ayrılmadınız. 0
Bir süre yanında kaldınız ve daha sonra bir tanıdığı görüp konuşmaya gittiniz. -2
Tanıdık bir bayan ise -4
O bayan bir dansçı. -6
O bayanin silikonları var. -8


Doğum günü:

Onu yemeğe çıkardınız. 0
Onu yemeğe her zaman gittiğinizden farklı bir yere götürdünüz. +1
Onu büyük ekrandan maç yayını yapılan bir yere götürdünüz. -2
Gittiğiniz yerde limitsiz yiyin gecesi var. -3
Gittiğiniz yerde hem maç yayını yapılıyor, hem de limitsiz ye gecesi var. -5
Ve yüzünüz tuttuğunuz takımın renklerine boyanmış. -10


Erkek arkadaşlarınızla gece dışarı çıktığınızda:

Bir arkadaşınızla dışarı çıktınız. -5
Arkadaşınızın mutlu bir evliliği var. -4
Arkadaşınız tam bir bekar. -7
Bir Mustang'i var. -10


Gece dışarı çıktınız:

Onu sinemaya götürdünüz. +2
Onu, onun seveceği bir filme götürdünüz. +4
Onu, sizin nefret ettiğiniz bir filme götürdünüz. +6
Onu, sizin seveceğiniz bir filme götürdünüz. -2
Filmin adı Death Cop -2
Filmde robotlar seks yapıyorlar. -9
Ona yalan söylediniz ve filmin yetimler hakkında bir Avrupa filmi olduğunu söylediniz. -15


Fiziksel görüntünüz:

Göbeğiniz farkına varılır şekilde büyüdü. -15
Göbeğiniz farkına varılır şekilde büyüdü ve ertimek için deli gibi egzersiz yapıyorsunuz. +10
Göbeğiniz farkına varılır şekilde büyüdü ve bol, şalvar gibi pantalonlar giymeye başladınız. -20
Hawaii desenli gömlekler giyiyorsunuz. -30
"Umrumda bile değil, sen de aynısından giyiyorsun" diyorsunuz. -800

Kritik sorular:

"Şişman mı görünüyorum?" diye soruyor. -5
Cevap verirken duraklıyorsunuz -10
"Neren?" diye yanıtlıyorsunuz. -35


İletişim:

Bir problem hakkında konuşmak istediğinde, dinleyip, ilgilenmiş gibi görünüyorsunuz. 0
Bir problem hakkında konuşmak istediğinde, yarım saatten daha uzun bir süre onu dinliyorsunuz. +5
30 dakikadan daha uzun bir süre televizyona bakmadan onu dinliyorsunuz. +10
Bunun nedeninin uyuyakalmış olmanız olduğunun farkına varıyor. -20



Şarap Efsanesi




Mitolojide tanrıların içkisi olarak kabul edilen şarap, Tevrat, İncil ve Zebur'da kutsal içki olarak anılır.Şarabın ilk ortaya çıkısı ile ilgili çeşitli efsaneler anlatılagelmiştir.Anadolu'da anlatılan en yaygın efsane ;

Nuh peygamber bir gün Ağrı Dağı'nın eteklerinde dolaşırken son derece neşeli bir keçi görür. Keyifle hoplayıp zıplayan keçının neşesininin kaynağını merak eden Nuh peygamber keçiyi takip eder ve keçinin iri taneli bir meyveyi yediğini görür. Bu meyveyi çok beğenen peygamber üzüm suyunun tiryakisi olur. Nuh'un keyfini fark eden şeytan, onu kıskanarak yakıcı nefesiyle asmaları kurutur.

Ancak, Nuh bu duruma çok üzülp kederlenince şeytan merhamete gelerek, asmayı kurtarmak için 7 hayvanın kanıyla sulanması gerektiğini söyler. Nuh, onun dediği gibi aslan, kaplan, ayı, köpek, horoz, tilki ve saksagandan oluşan 7 hayvanın kanı ile asmayı sular ve asma yeniden canlanır.

İşte bu yüzden o günden beri üzümün suyundan ya da bu meyveden üretilen içkiyi içenler, ya aslan gibi cesur, ya kaplan gibi yırtıcı, ya ayı gibi kuvvetli, ya köpek kadar kavgacı, ya horoz gibi gürültücü, ya tilki gibi kurnaz, ya da saksağan gibi geveze olurlar.

Benimle Çıkar mısın?


Bu soruya bir bayanın verebileceği cevaplar ve bu cevapların gerçek anlamları :

1-Olmadığı için üzgünüm; ama lütfen arkadaş kalalım.
(İstediğin şey mümkün değil. Ama yanımda olmaya devam et. Beni evime getirip götürecek, güldürüp-eğlendirecek, eğlence yerlerinde eşlik edecek, faturalarımı yatıracak ve tamirat işlerimi yapacak birisine ihtiyacım var. Merak etme; bir erkek arkadaşım olduğunda da arada sırada ararım seni.)

2 - Ama ben seni kardeşim gibi görüyorum.
( Bir daha asla bu konuyu gündeme getirme.)

3- Duygusal sorunlarım var; önce onları çözümlemem gerek.
(Senden başka birkaç kişi daha var; ama bir türlü karar veremiyorum.)

4 - Böyle bir ilişki için henüz hazır değilim.
(Henüz alemlerin tadını yeterince çıkaramadım. Beraber olmak istediğim birkaç yüz kişi daha var. Beklemeye devam et. Daha iyisini bulamazsam belki gelirim...)

5- Seni yeterince tanımıyorum.
(Tipin falan tamam ama ya diğer özelliklerin? Araba senin üzerine mi? Evin-yazlığın var mı? Kaç para kazanıyorsun? Bankada paran var mı, vs...)

6- Teklifine sıcak bakıyorum ama şimdi olmaz. Zamana bırakalım...
(Saz heyetinde on sekizinci keman olarak çalmaya devam et. Gencim, güzelim, çekiciyim. Bunların tadını en dibine kadar çıkarmak istiyorum; diğer taraftan senden daha iyi birisini bulamamaktan da kaygılanıyorum. Gözaltı torbalarım ortaya çıktığında kabul edeceğim.)

7- Seni seviyorum. Ama ben çok seçici birisiyim; kolay kolay beğenmem. Hemen karar vermemi bekleme.
( Ben İngiltere kraliçesinin soyundan geliyorum. Bana layık olmak çok zordur. Superman - Brad Pitt - Prens Rainer - Bill Gates karışımı bir erkek arıyorum. Güç, karizma, zenginlik, zeka, statü, fizik, kimya, falan hepsi birarada olmalı. Kız kurusu olmak pahasına da olsa arayacağım. Eğer bulamazsam can simidim olursun, değil mi kerizciğim?..)

8- Hayatım şu anda karmakarışık, israr etme.. Ben seni ararım.
(Birkaç erkeği aynı anda idare ediyorum. Fazla kurcalama. Habersiz eve gelmeye falan da kalkma, ikimiz de dayak yeriz valla... )

9- Aşk bana göre değil...
( Kendime güvenim yok. Bir ilişki sürdürmek için çaba harcamaktansa evde televizyon izleyip, pasta-börek yerim. Nasılsa ailem zamanı gelince birisini bulur.)

10- Aynı işyerinde çalıştığım biriyle birlikte olamam.
(Hiç tipim değilsin. Ama ileride yöneticim olursun da burnumdan getirirsin diye açık açık söyleyemiyorum.)

11- Şu sıralar kariyerime konsantreyim.
(Yaptığım iş dışında hiçbir konuda söyleyecek sözüm yok.)

12- Ben nişanlıyım.
(Ne güzel eğleniyorduk. Neden üzerime geldin ki sanki. Sonunda doğruyu söylemek zorunda kaldım işte...)

13- Evet, kabul ediyorum...
(Dürüst bir bayan)

14- Hayır, kabul etmiyorum.
(Dürüst bir bayan daha)