Salı, Aralık 06, 2005

Alternatif Kapkaç Önlemleri



* Hedef şaşırtın!
Saldırganları yanıltmak için "Dikkat arkanda Opet reklamındaki Tarkan var, aa biri yere 100YTL'sı düşürmüş, ahan da meteor düşüyor" gibi yalanlar uydurun. İlgi dağıtmak için iki elinizde beş ayrı çanta, yedi cebinizde dokuz cüzdan, beşi bir yerde burma bilezik takın.

* Büyük oynayın!
Savunma amacıyla göz yaşartıcı sprey yerine hardal gazı; kesici alet yerine samuray kılıcı, plastik atar tabanca yerine Rusya'nın yeni icat ettiği nükleer başlıklı roketlerden taşıyın. Mümkün olduğunca geçtiğiniz yerlere kara mayını döşeyin.

* Yok olun!
Kalabalıklarda dikkat çekmemek amacıyla koyu tonları tercih edin. Sürekli sert bir ifade takının. Hedef küçültmek amacıyla yerde çömelerek yürüyün, emekleyin, sürünün. Küçülün. Küçülün... Ufalın ve cebinize girin. Cüzdanınıza sarılın. Onun etrafında etten bir duvar örün.

* Tehlike sinyalleri verin!
Kapkaççılara karşı doğal bir kalkan oluşturmak için bol bol sarımsak yiyin. Çantanızda çürük yumurta taşıyın, montunuzu fritöz yağıyla yıkayın, dişinizin arasına maydonoz sıkıştırın.

* Mehteran taktiği uygulayın!
Yolda 'bir ileri iki geri' yürüyerek sürekli arkanızı sağınızı solunuzu denetleyin. Mümkünse 'Ceddin deden neslin baban' nidaları eşliğinde boru çalın, kös vurun, küffara korku salın.

* Robot resim çizmeyi öğrenin!
Kapkaç olayından sonra saldırganın eşgalini doğru verebilmek için resim dersleri alın. Yolda yürürken sakıncalı bulduğunuz tiplerin portrelerini çıkartın. Profillerini inceleyin. Kriminal raporlarını tutun.

* Cebinizde biftek taşıyın!
Saldırı sırasında kapkaççının önüne atmak için yanınızda arzuya göre biftek, antrikot, döş, koç yumurtası bulundurun. Önüne 35'lik küçük Efe rakısı koyun, polisler gelen kadar iki tek atsın.Polis gelince Efesinin damını görsün.

* Üzerinizde sahte kimlik taşıyın. Kimliğiniz çalınırsa dert etmezsiniz, yenisini çıkarıcam diye göbeğiniz de çatlamaz. Olası bir polis kontrolünde ise biz sizi tanımıyoruz, hiç görmedik.

* Kalabalık bir ortama girdiğinizde "üzerimde bomba var" diye bağırırsanız etrafınızın bir anda boşaldığını görecek, karambolde yankesiciye kurban gitme stresinden kurtulacaksınız.

* Erkekler tuvaletine telefon numaranızı bırakırsanız sık sık aranır; telefonu sürekli elinizde taşımak durumunda kalırsınız. E böylece ne olur, sürekli konuştuğunuz için kapkaççının telefonu kapıp kaçması zorlaşır. Şebekeniz destekliyorsa aranıp kazandığınız kontörler de cabası...

* Bir yere giderken bilinmeyen yolları tercih etmek faydalı olabilir. Metro tünelleri ve Osmanlı'dan kalma gizli geçitler kapkaççılar tarafından pek bilinmediği için nispeten daha güvenlidir.

* Bol bol balık ve hormonlu tavuk yiyin, boyunuz uzasın. Kapkaççılar kara kuru, güdük kimseler olduğu için bir süre sonra omzunuzda asılı olan çantaya uzanamayacak, zaman içinde de yok olacaklardır.

* Alternatif ulaşım teknikleri deneyin. Gidilecek yere atla gitmek, paraşütle havadan inmek, ışınlama teknolojisini kullanmak kapkaç riskini en aza indirgeyecektir.

* Kıymetli eşyaları çantaya koymak yerine çorabınıza sıkıştırmayı deneyin. Güvenli bir yöntem olmasının yanısıra nostaljik değeri de olan bir harekettir. Önümüz kış olduğu için çift çorap giyebilir, emniyeti arttırmış olursunuz.

* Zincirli cüzdan yerine zincirli 'piercing' ile çantanızı göbek deliğinize iliştirin. Bu kapkaça uğramanızı engellemez ama olası bir kapkaç durumunda kapkaççı kaçsa bile aranızdaki mesafenin değişmediğini göreceksiniz.

* Yanınızda para taşımak yerine bu paralarla altın diş yaptırın, gerektiğinde dişlerinizi bozdurup harcayın. Diş sayınız arttıkça görünümüz de korkutucu bir hal alacak ve kötü niyetli kimseleri sizden uzak tutacaktır.

* Sık sık gittiğiniz semtlere para gömün, böylece üzerinizde nakit taşımak zorunda kalmaz, kapkaççıların hedefi olmaktan kurtulursunuz.


Hiç yorum yok: