Perşembe, Mart 02, 2006

İlginç Kulüp İsimleri


Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı 1. ve 2. Amatör Küme ile Deplasmanlı Gençler Ligi'nde mücadele eden bazı takımların isimleri oynadıkları futbolun önüne geçiyor.

Amatör kümede mücadale eden takımların arasında meslek isimlri çok yaygınken, bazı takımların ismini okumak ise zaman alabiliyor. İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetlerspor ve İzmit Büyük Derbent Hikmetiye Belediyespor isimleri defalarca okunduğunda hafızalarda kalıyor. Bazı takımların isimleri ise sebze ve yemek isminden oluşuyor. Bu isimlere örnek takımlar ise Lahanaspor ve Mercimekspor. Bazı şehirlerde ise takımlar bulundukları ilçelerin kurtuluş tarihlerini kendilerine isim seçerken, bu alanda da Erzurum ön plana çıkıyor. Erzurum'da 21 Martspor, 25 Martspor, 3 Martspor ve Çat 9 Martspor isimli 4 takım mücadele ederken, bu şehirde Mart'tan başka bir ay ismiyle takım adı bulunmaması dikkat çekiyor. Erzurum ayrıca 'Doğunun Parisi' lakabını ise amatör kümede Van'a kaptırmış durumda. Van Amatör Küme'de mücadele eden 'Van Parisspor', Van'ı bu alanda Erzurum karşısında 1-0 öne geçirmiş bulunuyor.

Turkcell Süper Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin isimleri ve benzer isimleri de Anadolu kulüplerinde yaygın olarak kullanılıyor. Bu takımlar içinde Trabzon'da mücadele eden 'Fenerbahçe' dikkat çekerken, Konya'da mücadele eden '1905 Ultraaslanspor'da Galatasaray taraftar gruplarından birisinin adını taşıyor.

İşte Türkiye'nin ilginç isimli futbol kulüpleri:

"Yeni İmamoğluspor, Adana Kiremithanespor, Mercimekspor, Kürkçüler Amatörspor, Kunduracı Esnafspor, Karadilli Topaçspor, Hamur Kümbetspor, Sineklerspor, Garipspor, Vicdaniyespor, Masatenisispor, Dikkaldırımspor, Kerametspor, İbriktepespor, Osmanlıspor, Batı Trakya Türklerispor, Kırmızı Toprakspor, 21 Martspor, 25 Martspor, 3 Martspor, Çat 9 Martspor, Muttalip Gençlik ve Spor, Çıksorutspor, Beşiktaşspor, Arpaç Bahşişspor, Arpaç Sakarlarspor, Başıbüyük, Bezirganbahçe, Çırçır, Gaziosmanpaşa Venüs, İzzettin, Kanarya Azimspor, Kuşçu Mithatpaşaspor, Büyük Karıştıranspor, Mucurgücü Belediyespor, Arap Çeşmespor, Çotanakspor, İzmit Büyük Derbent, Hikmetiye Belediyespor, Yalakderespor, 1905 Ultraaslanspor, Uluoymak 1 Eylülspor, Mütevelli, Hacıbektaşgücü, İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Spor, Çorapçılarspor, Tillo Gençlikspor, Abdülvahabigazispor, Lahana, Fenerbahçe, Van Parisspor, Karadonspor".

İHA

Kaynak: http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=89510

Hiç yorum yok: