Pazartesi, Ocak 09, 2006

Belli Başlı Hayvanlar


Mavi balina (pivotyus hidroklorür)

Yeryüzündeki en büyük memeliler balinalardır. Gerçi vücutlarına oranla memeleri çok küçük sayılır ama olsun. Ele geliyordur heralde... Piyasadaki balinalar renklerine göre adlandırılırlar. Mavi renkli balinalara mavi balina, beyaz renki balinalara ise beyaz balina denir. Eğer yeşil renkli balina olsaydı onlara da yeşil balina denirdi, ama yok.


Yarasa (eröryüs frenç kis)

Uçabilen tek memeli yarasadır. Şimdi Allah'ın gücüne gitmesin ama suratı böyle olan bir şeyin memesi olsa ne olur olmasa noolur ya? Yazık günah valla, durduk yere meme israfı... Bi de bunlar aynı zamanda kör. Onun için geceleri sağa sola çarpa çarpa geziyolar. Artık Allah ne verdiyse yiyolar. Nasıl olsa farketmiyo. Ayrıca bunlar ağaçlara başaşağı şekilde asılarak diğer hayvanların neden başaşağı yürüdüğünü merak eder dururlar garibanlar.


Köpekbalığı (çomaryus termo)

Denizlerde yaşayan en vahşi, en pisikopat yaratıktır. Karşısına çıkan herşeye saldırır. Hareket eden herşeyle dalaşır. Gücünün yettiğini ısırır, yetemediğine küfür edip kaçar. Kelimenin tam anlamıyla itin tekidir. Köpek balığının alt ve üst çenesinde bulunan sivri dişlerden çok güzel kolye olur. Canı parçalanmak isteyen kurbanlar bu dişlerden faydalanabilirler. Her sene 3000 kişi köpek balığının saldırısına uğramaktadır. Yalnız anlamadığım birşey var; her sene bu sayıyı tutturmayı nasıl başarıyorlar? Sayıyo olabilirler.


Örümcek (tiksinçyus tarantula)

Elini kolunu sallaya sallaya yatak odalarımıza kadar girebilen bu mahluk oldukça tehlikelidir. Yanlışlıkla üzerine oturan zavallıyı bir daha kalkamayacak hale getirebilir. Üstelik kindardır da eşşoğlusu: Hiç unutmam ilkokula giderken bir tanesinin ağını bozmuştum da, yıllar sonra beni geldi Karşıyaka'da buldu. Akşama kadar etrafımda dolanıp bana manevi işkence yaptı, en az 16 yerimden ısırılmış kadar oldum yani. Siz siz olun bunlara bulaşmayın! Manyak ya.


Kurbağa (reelyus kermit)

Suyun bulunduğu en olmadık yerlerde hatta küvetinizde bile isterlerse yaşayabilen yumuşak cıvık mahluklardır.
Kurbağaların en amansız düşmanı Fransızlardır. Bir Fransızla karşılaşan kurbağa 100 metreyi en az 10 saniyenin altında zıplar.


Vatos (elektro yatayus)

Denizlerimizde sık rastlanan gıcık bir balıktır. Tadı güzeldir ama yendiği takdirde geçici peltekliğe yol açabilir. Çıplak ayakla üstüne basmanızı tavsiye etmem, çarpar valla! İlla basmak gerekiyorsa, söyleyin başkası bassın. Unutmayın en iyi vatos başkasının bastığı vatostur.


Sinek (aerotatak)

Ben hayatımda bu kadar asap bozucu, bu kadar yavşak bir hayvan daha tanımadım arkadaş. Fazla mı cesurdur, yoksa embesil midir nedir? Öleceğini bile bile gelir insanın orasına burasına konar. Bir de mikrop yuvasıdır pis herif. Önce gider boka konar, sonra gelip senin yediğin şeyi tırtıklar iğrenç mahluk. Hadi insanın kendi boku olsa bi derece. Ama salak bi sinek yüzünden elalemin bokunu yemek insana koyuyo doğrusu. Sineklerin tek iyi yanı boyutlarıdır. Düşünsenize ya zebra kadar olsalardı? İiiyy! İsteseler vermek zorunda kalırdık kuran çarpsın.


Kırkayak (conversus, conversus,....., adidas)

Bu da enteresan bir hayvandır aslında. Kırk tane ayağı olmadığı halde niçin bunlara kırkayak dendiğini anlamış değilim. Sayıp ortalamasını aldılar herhalde. Birilerinin böceklerin ayaklarını sayıyo olması nedense insana sapıkça bir huzur veriyor. Şimdi bu kırkayak, küçük, hiperaktif bir böcektir. Hiç yerinde duramaz kerata! Birtakım yapraklarla ve kendinden küçük böcüklerle beslenir garibim naapsın? Bir düşmanıyla karşılaşan kırkayak hemen sırtüstü dönerek, ööyle manda gibi yatar. İlginçtir bu şekilde kurtulur şerefsizim.


Yunus (acaryus flipir)

İnsandan sonra en akıllı hayvan yunustur. Bunlar aralarında konuşurlar, çok sevimlidirler. O gün okyanusta ne kadar boktan bir gün geçirmis olsalar dahi bir insan gördüklerinde gülümsemeyi ihmal etmezler. Bizler de eğer suyun içinde yeteri kadar güçlü osurabilirsek, onlarla iletişim kurabiliriz. Ama dikkatli olmak lazım. Yanlışlıkla ters bi laf ederiz heriflerle ilişkilerimiz zedelenmesin.


Akrep (romaryus piyade)

Tam bir şiddet düşkünüdür deyyus. Bir zehir bulmuş ya bir yerden illa kullanacak orda burda. Son derece paranoyak bir mahluktur. En dostane yaklaşımları bile tehdit olarak görürler. Kimbilir kaç doğa dostu akrepleri inceleyecez diye telef oldu valla. Bunlar ölmüyo bi de abi . Üstüne çıkıp saatlerce tepin, gene yaşıyo, adi herif.


Hiç yorum yok: